«Ημέρες Θεάτρου»: μια πρωτοποριακή δράση για τα παιδιά από τη Roche Ηellas σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικής επιμόρφωσης το οποίο απευθύνεται στα παιδιά που στηρίζει το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», πραγματοποιεί η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την επαφή τους με το μαγικό κόσμο του θεάτρου και της δημιουργικής μυθοπλασίας.

Οι «Ημέρες Θεάτρου» ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2014, όπου η Roche Hellas στο πνεύμα των Χριστουγέννων έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς της φίλους να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ομήρου Οδύσσεια».

Το ταξίδι στη φαντασία συνεχίστηκε με την παράσταση «Τιτάνες στην εποχή των Παγετώνων» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η νέα ψηφιακή ταινία που προβάλλεται στη Θόλο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ζωντάνεψε στα μάτια των μικρών θεατών τα παγωμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από το σύγχρονο πολιτισμό, προβληματίζοντάς τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την τύχη των σημερινών θηλαστικών.

Οι «Ημέρες Θεάτρου», πραγματοποιήθηκαν με την καθοριστική συμβολή και συμμετοχή των εργαζομένων της Roche Hellas, οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά της PRAKSIS και παρακολούθησαν μαζί τους τις παραστάσεις.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», μέσω των δράσεων που ήδη έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί σε σταθερή βάση, έχει καταστήσει ιδιαίτερα σημαντική την εκπαίδευση και την πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την ψυχαγωγία. Συνολικά, από το Μάρτιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 το πρόγραμμα έχει συνολικά στηρίξει 328 παιδιά από τα οποία τα 298 ηλικίας μεταξύ 7 και 18 ετών από 258 οικογένειες ενώ 368 συνολικές εκπαιδευτικές ωφέλειες έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», έχει συσταθεί ως μέρος του προγράμματος της PRAKSIS «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ» (το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), στοχεύοντας στην ανακούφιση των νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες, με έμφαση στην εκπαίδευση.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή η Roche αναλαμβάνει για δύο έτη την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών συνολικά 400 και πλέον παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με ποσό που αγγίζει σχεδόν τις 200.000 ευρώ.

Ήδη, από το Μάρτιο του 2014 έως το Απρίλιο 2015 το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έχει βοηθήσει συνολικά 328 παιδιά από τα οποία τα 298 ηλικίας μεταξύ 7 και 18 ετών από 258 οικογένειες ενώ 368 συνολικές εκπαιδευτικές ωφέλειες έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων της Roche Hellas που αναλαμβάνουν πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος, τα παιδιά αυτά απολαμβάνουν μια σειρά από δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες:

  • την πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη», ενέργεια που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και λειτουργεί ήδη με επιτυχία στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS χάρη στις απλόχερες δωρεές τόσο των εργαζομένων της Roche όσο και των πολιτών. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ύστερα από κάλεσμα που απηύθυνε η εταιρεία, συγκεντρώθηκαν 530 βιβλία.

  • τις «Ημέρες Θεάτρου» κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά της PRAKSIS παρακολουθούν ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις ή κινηματογραφικές προβολές και τέλος,

  • τις «Διαδρομές Πολιτισμού» /«Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής» μέσα από το οποίο περισσότερα από 60 παιδιά έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων πριν αλλά και κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε επιλεγμένα Μουσεία.

Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός εξατομικευμένου προγράμματος εθελοντικής εργασίας, η Διοίκηση και το Προσωπικό της Roche Hellas προσφέρουν το δικό τους «χέρι βοηθείας» αφιερώνοντας τουλάχιστον δύο ώρες το μήνα σε ουσιαστική στήριξη προς το συνάνθρωπο μέσα από τις δομές της PRAKSIS, ενώ ταυτόχρονα συλλέγονται και διανέμονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα αντικείμενα πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα κ.ά.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες:

ΜΚΟ PRAKSIS

Η PRAKSIS έχει ως κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής, ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Με βάση τα δύο Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη), το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων ΣΤΕΓΗ PLUS (+) δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες. Με Κινητές Μονάδες Εξέτασης και Ενημέρωσης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις για τον ιό του HIV και την Ηπατίτιδα B,C. Λειτουργεί επίσης, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση από σταθερό) 210 82 50 600 (χωρίς χρέωση από κινητό) ενημερώνοντας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, Ηπατίτιδα Β,C και τον HIV.

Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα
Τηλ: 210 520 52 00, Fax: 210 520 52 01
Email:

Facebook: ngo praksis
Youtube: praksis ngo

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies