Η Roche Hellas Founding Sponsor του Pharma & Health Conference 2014 Η καινοτομία πρωταγωνιστής για ένα βιώσιμο μοντέλο περίθαλψης

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2014 – Τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η καινοτομία στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου περίθαλψης, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Δρ. Alexander Zehnder, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο Pharma & Health Conference με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» που διοργάνωσε η Ethos Media S.AΤο συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου με την υποστήριξη της Roche Hellas, ως Founding Sponsor.

Ειδικότερα, στην εισήγησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Δρ. Alexander Zehnder, τόνισε ότι η καινοτομία συνιστά μια βιώσιμη και ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση, επισημαίνοντας ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμπορευτούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως σημείωσε ο Δρ. Zehnder: «Τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία κινήθηκε εξολοκλήρου στην κατεύθυνση της περιστολής των δαπανών, πλέον όμως απαιτείται μια νέα προσέγγιση που θα επιτρέψει στον κλάδο να αναπτύξει πλήρως τη δυναμική του και να αναδειχθεί ξανά σε υγιή πυλώνα της οικονομίας. Χρειάζονται ενέργειες που θα ενθαρρύνουν την επένδυση στην καινοτομία γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την επαναξιολόγηση της πολιτικής για τα γενόσημα και την καλύτερη κατανομή των πόρων που δαπανώνται στον κλάδο της υγείας, αλλά και εξετάζοντας συνέργιες με άλλα υπουργεία. Η Roche Hellas ως υπεύθυνος εταίρος που επιχειρεί με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών μπορεί να συνεισφέρει στο έργο της πολιτείας για τον επανασχεδιασμό της πολιτικής στο φάρμακο».

Ο Ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas, Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος, στην παρουσίασή του αναφέρθηκε εκτενώς στις κλινικές μελέτες και στα οφέλη που μπορούν να έχουν για τον κλάδο της υγείας στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι η ενδυνάμωση του συγκεκριμένου πεδίου μπορεί να έχει διπλά οφέλη, καθώς και οι ασθενείς επωφελούνται από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, αλλά και επιτυγχάνεται εισροή κεφαλαίου από την προσέλκυση επενδύσεων. Σημείωσε ότι η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας, ωστόσο προκειμένου η δυναμική αυτή να αξιοποιηθεί θα πρέπει να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που προκαλούν σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις. Αναφερόμενος στη δράση της Roche Hellas, υπογράμμισε ότι η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην κλινική έρευνα, έχοντας εντός του 2013, 31 ενεργές κλινικές μελέτες σε 170 κέντρα στη χώρα, μια επένδυση που αγγίζει τα €3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σταθερός στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των παραπάνω αριθμών.

Η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Market Access της Roche Hellas, με τη συμμετοχή της στο συνέδριο αναφέρθηκε σε θέματα πρόσβασης των ασθενών στην καινοτομία, καθώς και στην προστιθέμενη αξία που έχει η καινοτομία στο σύνολο του κλάδου της υγείας. Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία των καινοτόμων φαρμάκων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Η κα Καπόρη ανέδειξε επίσης το γεγονός πως η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έχει μειωθεί δραστικά την τελευταία πενταετία γεγονός που απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ακόμη περισσότερο τη φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών. Κλείνοντας παρέθεσε σειρά προτάσεων για τη διαχείριση της καινοτομίας, ενώ σημείωσε την ανάγκη για αποφυγή οριζόντιων μέτρων και σχεδιασμό μακροπρόθεσμων και πιο βιώσιμων στρατηγικών στη φαρμακευτική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στελέχη της αγοράς, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας, εξέθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά τις προκλήσεις που έχει θέσει η οικονομική κρίση στο σύνολο του ιατροφαρμακευτικού κλάδου. Κοινός τόπος των εισηγήσεων ήταν ότι η επένδυση στην καινοτομία μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην έξοδο του κλάδου από την κρίση.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies