Η Roche Hellas τιμήθηκε με το Bronze Βραβείο στην κατηγορία Κορυφαίο Βραβείο Ethos Sustainability Award 2015 για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών που υλοποιεί η εταιρεία διαθέτοντας δωρεάν φάρμακα αξίας 2 εκατ. Ευρώ. 

«Η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας. Η Roche Hellas αναγνωρίζοντας τη δεινή τους θέση έχει αναλάβει – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της – την ανακούφισή τους μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών», ανέφερε η κα. Φανή Πετρίδη, Sustainability & Patient Organizations Executive της Roche Hellas, προσθέτοντας πως «οι προκλήσεις στον χώρο της υγείας είναι πολλές και η Roche Hellas επιθυμεί να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση σύγχρονων υπηρεσιών, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, ποιοτικής και οικονομικά βιώσιμης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας».

Η βράβευση της Roche Hellas έγινε στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 9oυ Ethos Sustainability Forum & Awards 2015, με τίτλο «Ο Πυρήνας τη Εταιρικής Ανάπτυξης του 21ου αιώνα». Η Εταιρεία, λαμβάνει για δεύτερη φορά βραβείο για το «Πρόγραμμα  Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών» μέσα στα δύο χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα. 

Στόχος του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas είναι να καλυφθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι ανάγκες των ασθενών που πάσχουν ή προσβάλλονται από σοβαρές νόσους και δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη.

Τα φάρμακα διατίθενται μέσω των δημοσίων νοσοκομείων και της «Τράπεζας Φαρμάκων» που ιδρύθηκε από τον ΣΦΕΕ και τον ΙΣΑ.

Μέχρι σήμερα, μέσα από τα δύο επιλεγμένα κανάλια διανομής έχουν πραγματοποιηθεί δωρεές 7.100 φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία και στην «Τράπεζα Φαρμάκων», καλύπτοντας 6 διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα ανά την Επικράτεια. 

Η Roche Hellas μέσω του  προγράμματος χορηγεί όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματά της που έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών όπως: ογκολογία και αιματολογικές κακοήθειες (καρκίνος μαστού, παχέος εντέρου, πνεύμονα, ωοθηκών, μεταστατικό μελάνωμα, παγκρέατος, λεμφώματα, λευχαιμίες), φλεγμονώδεις νόσοι (ρευματοειδής αρθρίτιδα), ιολογία (ηπατίτιδα), μεταμόσχευση, καρδιολογία κ.α.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών έχει βραβευτεί στο παρελθόν στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι το μοναδικό στη χώρα μέσα από το οποίο χορηγούνται όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα μιας φαρμακευτικής επιχείρησης και έχει τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.  Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε  συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες:

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.