Βράβευση του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas

Η Roche Hellas τιμήθηκε με το Bronze Βραβείο στην κατηγορία Κορυφαίο Βραβείο Ethos Sustainability Award 2015 για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών που υλοποιεί η εταιρεία διαθέτοντας δωρεάν φάρμακα αξίας 2 εκατ. Ευρώ. 

«Η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας. Η Roche Hellas αναγνωρίζοντας τη δεινή τους θέση έχει αναλάβει – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της – την ανακούφισή τους μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών», ανέφερε η κα. Φανή Πετρίδη, Sustainability & Patient Organizations Executive της Roche Hellas, προσθέτοντας πως «οι προκλήσεις στον χώρο της υγείας είναι πολλές και η Roche Hellas επιθυμεί να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση σύγχρονων υπηρεσιών, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, ποιοτικής και οικονομικά βιώσιμης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας».

Η βράβευση της Roche Hellas έγινε στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 9oυ Ethos Sustainability Forum & Awards 2015, με τίτλο «Ο Πυρήνας τη Εταιρικής Ανάπτυξης του 21ου αιώνα». Η Εταιρεία, λαμβάνει για δεύτερη φορά βραβείο για το «Πρόγραμμα  Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών» μέσα στα δύο χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα. 

Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas

Στόχος του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas είναι να καλυφθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι ανάγκες των ασθενών που πάσχουν ή προσβάλλονται από σοβαρές νόσους και δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη.

Τα φάρμακα διατίθενται μέσω των δημοσίων νοσοκομείων και της «Τράπεζας Φαρμάκων» που ιδρύθηκε από τον ΣΦΕΕ και τον ΙΣΑ.

Μέχρι σήμερα, μέσα από τα δύο επιλεγμένα κανάλια διανομής έχουν πραγματοποιηθεί δωρεές 7.100 φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία και στην «Τράπεζα Φαρμάκων», καλύπτοντας 6 διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα ανά την Επικράτεια. 

Η Roche Hellas μέσω του  προγράμματος χορηγεί όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματά της που έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών όπως: ογκολογία και αιματολογικές κακοήθειες (καρκίνος μαστού, παχέος εντέρου, πνεύμονα, ωοθηκών, μεταστατικό μελάνωμα, παγκρέατος, λεμφώματα, λευχαιμίες), φλεγμονώδεις νόσοι (ρευματοειδής αρθρίτιδα), ιολογία (ηπατίτιδα), μεταμόσχευση, καρδιολογία κ.α.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών έχει βραβευτεί στο παρελθόν στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι το μοναδικό στη χώρα μέσα από το οποίο χορηγούνται όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα μιας φαρμακευτικής επιχείρησης και έχει τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια.

Σχετικά με τη Roche

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.  Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε  συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies