Παράδοση υψηλού κόστους φαρμάκων αξίας ½ εκατομμυρίου ευρώ για τους ανασφάλιστους χρόνιους αρρώστους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

92 χρόνιοι άρρωστοι προμηθεύονται δωρεάν κάθε μήνα τα απαραίτητα για τη ζωή τους φάρμακα, εξ αιτίας της σημαντικής χορηγίας της Roche Hellas, η οποία στηρίζει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια του εταιρικού της Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών και της Κοινωνικής Τράπεζας Φαρμάκων του ΣΦΕΕ. 

7.000 σκευάσματα υψηλού κόστους αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ παρέδωσαν σήμερα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς, ο Ιατρικός Διευθυντής Roche Hellas, Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος και η Διευθύντρια Επιχειρησιακής Μονάδας Ογκολογίας, κα Ρενάτα Βαλσαμή. 

Τα φάρμακα της δωρεάς θα χορηγηθούν μέσα από εξειδικευμένα και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα σε ανασφάλιστους ογκολογικούς ασθενείς με συμπαγείς όγκους (μαστού, παχέος εντέρου, πνεύμονα και παγκρέατος) ή σε λευχαιμικούς, οι οποίοι χωρίς αυτά θα υποτροπιάσουν και θα πεθάνουν. 

Παράλληλα, τα φάρμακα της Roche Hellas έδωσαν αφενός τη δυνατότητα της διατήρησης στη ζωή πολλών ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου που πάσχουν από θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδες, ελονοσία κλπ), αφετέρου τη δυνατότητα της ποιότητας στη ζωή σε ασθενείς με βαριές ανοσοανεπάρκειες.  

Η χορήγησή τους θα γίνεται με την επιστημονική καθοδήγηση της ιατρικής ομάδας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και μετά αυστηρό έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων της κοινωνικής υπηρεσίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. 

Κατά την παραλαβή, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης ευχαρίστησε την Εταιρεία Roche Hellas, που όπως είπε αποτελεί μια παγκόσμια ηγετική φαρμακευτική εταιρία υψηλής αξιοπιστίας, δηλώνοντας: «Χωρίς αυτές τις μηνιαίες αγωγές θα είχαμε χάσει πολλούς ανασφάλιστους καρκινοπαθείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής μας που τώρα ζουν. Πρόκειται για μία δωρεά με εξειδικευμένα και καθοριστικά για τη ζωή αυτών που τα έχουν ανάγκη φάρμακα. Ήδη 92 ασθενείς βρίσκονται σε μηνιαία θεραπευτική αγωγή με φάρμακα αντινεοπλαστικα, βιολογικούς παράγοντες, νευροληπτικά, αντικαταθλιπτικά, αντιϋπερτασικά κ.α….και όλοι αυτοί δε θα είχαν καμία πρόσβαση στη θεραπεία τους, αν δεν υπήρχε αυτή η χορηγία.» Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε σπουδαίο το Πρόγραμμα της Κοινωνικής Τράπεζας του ΣΦΕΕ που ξεκίνησε σε συνεργασία του ΣΦΕΕ με τον ΙΣΑ, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΕΟΦ, λέγοντας ότι η στήριξη όλων των Φαρμακευτικών Εταιρειών μέσα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση των εμπερίστατων χρόνιων ασθενών. 

Ο κ. Κίμων Μαλαταράς σημείωσε: «Πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας ανακοινώσαμε το νέο Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas, μέσω του οποίου προσφέρουμε φάρμακα συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνδράμουμε την ελληνική πολιτεία στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ έρχεται να επισφραγίσει αυτή τη δέσμευσή μας, καθώς σήμερα προχωράμε και επισήμως στην υλοποίηση της δωρεάς στην “Τράπεζα Φαρμάκων” των ΣΦΕΕ και ΙΣΑ».

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, συνιστά μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση στην Ελλάδα. Η εταιρεία, μέσω του εν λόγω προγράμματος της Τράπεζας Φαρμάκων των ΣΦΕΕ, διέθεσε συνολικά 11.500 συσκευασίες φαρμάκων αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή της δωρεάς για τους ανασφάλιστους ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα των δημόσιων νοσοκομείων και των κοινωνικών ιατρείων.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τα φάρμακα θα αποθηκευτούν και θα φυλαχθούν σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, χωρίς να διατρέχεται κίνδυνος επιμόλυνσης από άλλα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο, και με αυστηρή τήρηση των συνθηκών καθαριότητας του χώρου αποθήκευσης και έλεγχο της ημερομηνίας λήξης τους με συγκεκριμένη καταγραφή ανά σκεύασμα και ανά ημερομηνία λήξης, τόσο στο κεντρικό όσο και στα Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies