Διάκριση της Roche Hellas στα Responsible Business Awards 2015 για το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»

Με το BRONZE  βραβείο στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ των  Responsible Business Awards 2015 διακρίθηκε το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» της Roche Hellas, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Η σημαντική αυτή βράβευση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη δέσμευση της Roche Hellas για ουσιαστική προσφορά προς την ελληνική κοινωνία,  με πρωτοποριακές δράσεις που εξασφαλίζουν πρόσβαση στην Υγεία και στην Εκπαίδευση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έχει στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών που προέρχονται από οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Από το Μάρτιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015 το πρόγραμμα έχει καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 351 παιδιών, ηλικίας 7 έως 18 ετών, ενώ συνολικά 368 εκπαιδευτικές παροχές έχουν προσφερθεί στα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος - μία επένδυση που αγγίζει τα 200.000 ευρώ.

«Το πρόγραμμα “Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής” αποτελεί βασική δράση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Roche Hellas και το βραβείο αυτό επιβραβεύει όχι μόνο το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και τη συνολική φιλοσοφία και στρατηγική της  εταιρείας απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Ειδικότερα την δύσκολη εποχή που διανύουμε, η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, και ειδικά των παιδιών, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας» δήλωσε η Φανή Πετρίδη, Sustainability and Patient Organizations Executive, Roche Hellas. «Δέσμευση της Roche Hellas είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά την ελληνική κοινωνία μέσα από δράσεις που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, και ειδικά για την νέα γενιά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κίμων Μαλαταράς, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Roche Hellas.

Ο θεσμός Responsible Business Awards αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές και την καινοτομία τους, καθώς και για τη δέσμευση που επιδεικνύουν στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης. Η ανάδειξη του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έγινε μέσα από online  βαθμολόγηση από τα μέλη της κριτικής επιτροπής συγκεντρώνοντας έναν υψηλό μέσο όρο βαθμολογίας.

Η πρωτοτυπία του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» έγκειται στο δυναμικό συνδυασμό δράσεων βασικής εκπαίδευσης (εκμάθηση ξένων γλωσσών, κάλυψη φροντιστηριακών αναγκών κτλ)  με πρωτοβουλίες  για δημιουργική επαφή και γνωριμία των παιδιών με σημαντικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.  Με το «Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής» τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά σημαντικά Μουσεία ενώ μέσα από το πρόγραμμα «Ημέρες Θεάτρου» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις.

Καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» είχαν η Διοίκηση και το Προσωπικό της Roche Hellas, οι οποίοι με εθελοντική εργασία και με συνεχείς δράσεις προσέφεραν ουσιαστική στήριξη στις οικογένειες και στα παιδιά του προγράμματος.

Το concept, το στρατηγικό και δημιουργικό σχεδιασμό καθώς και το πρόγραμμα επικοινωνίας επιμελήθηκε η V+O Communication.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.  Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε  συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9  δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies