Η Roche Hellas στον Αγώνα Digital Race for the Cure 2020

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas έστειλαν ψηφιακά το δικό τους συμβολικό μήνυμα “for HER” ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas, συνεπείς όπως κάθε χρόνο στο ραντεβού τους για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού, συμμετείχαν ψηφιακά στον αγώνα Greece Race for the Cure, στέλνοντας ένα μήνυμα “for HER” – για εκείνη. Για να γνωρίζει κάθε γυναίκα τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του γυναικολογικού καρκίνου.

Ο αγώνας, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», πραγματοποιήθηκε στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου μέσω διαδικτύου, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία COVID-19.

Στο Digital Race for the Cure συμμετείχαν συνολικά 101 εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas, προκειμένου να στηρίξουν τους σκοπούς της διοργάνωσης. Από την πόλη, τη γειτονιά τους, ή ακόμη και από το σπίτι τους, «έτρεξαν» συμβολικά, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση πόρων και στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η Roche ήταν για μια ακόμη χρονιά επίσημος χορηγός του αγώνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “for HER”, μιας ολιστικής καμπάνιας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας. Η εκστρατεία αποτελεί μια πρωτοβουλία των εταιρειών Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ, της Ελληνικής HPV Εταιρείας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, με τη συνεργασία των συλλόγων ασθενών Άλμα Ζωής, Κ.Ε.Φ.Ι. και ΑγκαλιάΖΩ.

Η ενεργός στήριξη και συμμετοχή στο Race for the Cure εκφράζει τη δέσμευση της Roche στη στήριξη των ασθενών, μέσα από σταθερές και γόνιμες συνεργασίες με τους συλλόγους ασθενών. Ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο, η εταιρεία έχει υλοποιήσει σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», με σκοπό την ενδυνάμωση των ασθενών και των οικογενειών τους.

«Στη Roche επενδύουμε συστηματικά σε δράσεις και συνεργασίες, με σκοπό τη στήριξη των ασθενών, αλλά και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπευτικής αντιμετώπισης. Με την εκστρατεία «for HER» και με τη σταθερή συμμετοχή μας σε διοργανώσεις όπως το Race for the Cure, θέλουμε να μεταδώσουμε ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο του μαστού, αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονται δίπλα τους: στους ιατρούς και τους νοσηλευτές τους, στα μέλη των οικογενειών τους, σε όλους όσοι τις αγαπούν και μοιράζονται τον αγώνα τους. Φέτος, μπορεί να μην τρέξαμε μαζί λόγω των συνθηκών, όμως για μια ακόμη χρονιά «τρέξαμε» με την καρδιά μας, για εκείνη, για όλες!», δήλωσε η κ. Άννα Παπακοσμοπούλου, Communications Value Lead της Roche Hellas.

«Το Άλμα Ζωής, μέσα από το Race for the Cure, μας έδωσε και φέτος, μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία, την ευκαιρία να στηρίξουμε και να «τρέξουμε» συμβολικά πλάι στη μητέρα, την αδελφή, τη φίλη, την κάθε γυναίκα που δίνει ή έδωσε τη μάχη της για τη ζωή. Η συμμετοχή σ’ αυτόν τον μεγάλο και ωραίο αγώνα, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους γιατί νιώθουμε ότι αποτελούμε κι εμείς μέρος της νίκης κατά του καρκίνου του μαστού, καθώς εργαζόμαστε καθημερινά προς την κατεύθυνση της διάθεσης καινοτόμων διαγνωστικών και αποτελεσματικών θεραπευτικών επιλογών», σημείωσε ο κ. Αθανάσιος Ακάλεστος Head of Medical Scientific Affairs & Healthcare Development της Roche Diagnostics Hellas.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «for HER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου. Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, ξεκίνησε τις δράσεις της το 2015, ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.ά.) Στο πλαίσιο της εκστρατείας, υλοποιούνται μία σειρά δράσεων, όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες:

Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.

Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Περισσότερα από τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Επιπλέον, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, η Roche έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο του Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2019 απασχόλησε περισσότερους από 98.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2019, η Roche επένδυσε 11,7 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 61,5 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Δείτε περισσότερα

Roche MediaΔιεθνείς Εκδηλώσεις & Γεγονότα της RocheΔιεθνείς Εταιρικές Εκδόσεις

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies