Νέο πρόγραμμα για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών από τη Roche Hellas με την υποστήριξη της PRAKSIS

«Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2014 - Ένα νέο κοινωνικό πρόγραμμα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών ευάλωτων οικογενειών οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση με τίτλο «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» παρουσίασαν σήμερα σε κοινή Συνέντευξη Τύπου η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas και ηΜη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Το πρόγραμμα αυτό, στόχο έχει να απαντήσει στις ανάγκες της νέας γενιάς, απόρροια της οικονομικής κρίσης, για εκπαίδευση και πολιτιστική εγρήγορση, πολύτιμα εφόδια που θα αποτελέσουν τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», συστήνεται ως μέρος του προγράμματος της PRAKSIS «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ» (το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), στοχεύοντας στην ανακούφιση των νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Μέσα από την πρωτοβουλία «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», η Roche αναλαμβάνει για δύο έτη την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών συνολικά 400 και πλέον παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με ποσό που αγγίζει σχεδόν τις 200.000 ευρώ και καλύπτει μεταξύ άλλων:

  • Τα βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών

  • Τα εξέταστρα για πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών

  • Τα δίδακτρα εκμάθησης ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων

  • Τα φροντιστηριακά βιβλία

  • Το φοιτητικό επίδομα για παιδιά που σπουδάζουν μακριά από την γονική πόλη

  • Λοιπές εκπαιδευτικές ανάγκες

Παράλληλα, τα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ» της PRAKSIS θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στη Roche Hellas που αναλαμβάνουν πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • «Δανειστική Βιβλιοθήκη», δράση που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και στηρίζεται στη μέθοδο συλλογής βιβλίων από τους εργαζομένους της Roche για την οργάνωση βιβλιοθηκών που θα λειτουργούν όλο τον χρόνο στις δομές της PRAKSIS. Η συλλογή βιβλίων θα υλοποιείται 2 φορές το χρόνο.

  • Δύο «Βραδιές Ανάγνωσης» κατά τη διάρκεια των οποίων γνωστοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν το ρόλο του αφηγητή και μαζί με τους εργαζομένους μεταφέρουν τα παιδιά σε ένα μαγικό κόσμο χαράς και παραμυθιού.

  • «Διαδρομές Πολιτισμού» μέσα από τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά του προγράμματος να επισκεφθούν μαζί με το προσωπικό της εταιρείας, μουσεία και άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός εξατομικευμένου προγράμματος εθελοντικής εργασίας, η Διοίκηση και το Προσωπικό της Roche Hellas θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν το δικό τους «χέρι βοηθείας» αφιερώνοντας τουλάχιστον δύο ώρες το μήνα σε ουσιαστική στήριξη προς το συνάνθρωπο μέσα από τις δομές της PRAKSIS ενώ ταυτόχρονα θα συλλέγονται και θα διανέμονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα αντικείμενα πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα κ.α.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas κύριος Κίμων Μαλαταράς δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που η Roche Hellas αποτέλεσε κινητήριος δύναμη για την υλοποίηση του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής». Αξίζει να αναφερθεί πως σημαντικό κομμάτι στην επιτυχία του προγράμματος, θα διαδραματίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς θα συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος και θα αποτελέσουν πρεσβευτές του».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas Δρ. Alexander Zehnder, από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημασία των δράσεων αυτών, οι οποίες αναλαμβάνουν να απαντήσουν με έμπρακτες πράξεις στις πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας του σήμερα. «Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» και οι δράσεις της PRAKSIS προσφέρουν λύσεις σε αληθινά προβλήματα μίας κοινωνίας με βεβαρυμμένο ιστορικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλη η ομάδα της Roche Hellas μπορεί να συμβάλλει ενεργά σε αυτή τη πρωτοβουλία που δημιουργήσαμε μαζί» είπε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της PRAKSIS, κύριος Τζανέτος Αντύπας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» δήλωσε: «Το πρόγραμμα που αναπτύσσουμε από κοινού με τη Roche Hellas, έρχεται σε μια δύσκολη πραγματικά, στιγμή για την ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα για την ελληνική οικογένεια. Με συλλογική προσπάθεια και προσωπική συμμετοχή όλων μας μπορούμε πραγματικά να πραγματοποιήσουμε αξιοσημείωτες δράσεις και να δώσουμε πίσω την ελπίδα και τη χαρά».

Τέλος, η πρέσβειρα του προγράμματος κυρία Εύα Αντωνοπούλου σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που η Roche Hellas και η PRAKSIS με εμπιστεύτηκαν κατά την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά, όλα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την πνευματική και κοινωνική τους ανάπτυξη και να βρισκόμαστε δίπλα τους στις δύσκολες αυτές στιγμές».

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.

Τα προγράμματα της PRAKSIS προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες, χωρίς διακρίσεις, σε κάθε συνάνθρωπό μας, που βιώνει κοινωνικό ή και οικονομικό αποκλεισμό και στερείται τα βασικά αγαθά, ανεξάρτητα από το φύλο, χρώμα, εθνικότητα, φυλή, πολιτική, θρησκευτική κατεύθυνση και σεξουαλικό προσανατολισμό όπως:

Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, άπορους Έλληνες, άστεγους, ανασφάλιστους, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (Trafficking), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, Ρομά, αποφυλακισμένους, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS, πάσχοντες από Ηπατίτιδα Β, C, MSM (men having sex with men), κρατούμενους και αποφυλακισμένους.

Βασικές υπηρεσίες που παρέχει η PRAKSIS στους παραπάνω πληθυσμούς μέσα από τα προγράμματά της είναι: Άμεση και δωρεάν Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία, νομική συμβουλευτική, στέγαση, παρεμβάσεις δημόσιας υγείας (Κινητές Ιατρικές Μονάδες), δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C, Β, βασικές υπηρεσίες υγιεινής (ντους, κιτ υγιεινής, ρούχα κ.α) καθώς δημιουργεί και εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Siteemail

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies