Roche: Έμφαση στις αρχές της Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης

Πλάνο δράσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δημιουργία αξίας για τους εργαζόμενους και την κοινωνία

Ένα ολιστικό πλάνο δράσεων, που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η ισότητα των φύλων και η ισότητα μεταξύ των γενεών, υλοποιούν από κοινού η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις αρχές της Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης (Diversity & Inclusion - D&I) ως βασική προϋπόθεση, προκειμένου μια εταιρεία να κατανοεί αλλά και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των εργαζομένων και της σύγχρονης εργασιακής κουλτούρας και κοινωνίας.

Πρώτος και πολύ σημαντικός στόχος για την εσωτερική ομάδα εργαζομένων One Roche D&I/ Employer Branding, που έχει αναλάβει το σχεδιασμό όλων των σχετικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας, είναι η διατήρηση του ανοικτού διαλόγου για θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και συμπερίληψης εντός της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε πρόσφατα μια σειρά ενημερωτικών δράσεων και συζητήσεων σχετικά με τις έννοιες της Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης.

Κάθε ημέρα της εβδομάδας που διήρκεσε συνολικά η δράση, ήταν αφιερωμένη σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα - Στερεότυπα και Χάσμα Γενεών, Έμπρακτη Υποστήριξη, Έμφυλη Ισότητα, Ασυνείδητη Προκατάληψη - με ενημερωτικές ομιλίες και εκπαιδεύσεις. Κατά τη διάρκειά τους, οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα, αρχικά, να ακούσουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις, μεταξύ άλλων, από εξειδικευμένους εκπροσώπους οργανισμών, όπως το Women On Top και η Vivid Vibes, αλλά και να συζητήσουν εκτενώς μαζί τους. Κυρίως, όμως, τους δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των ατόμων ή/και ομάδων με την όποια διαφορετικότητα, να σκεφτούν τι σημαίνει η έννοια αυτή για τους ίδιους, καθώς και να διευρύνουν την προοπτική τους όσον αφορά στα πλεονεκτήματα, που προσφέρει ο πλουραλισμός και η διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα. Με την ολοκλήρωση της δράσης, τέλος, και όπως πάντα στο πλαίσιο της κουλτούρας ανατροφοδότησης που έχει υιοθετήσει η Roche, οι εργαζόμενοι αξιολόγησαν συνολικά τη δράση και υπέβαλαν τις προτάσεις τους για μελλοντικές πρωτοβουλίες.  

Η εξάλειψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με την ηλικία και η αξιοποίηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των νέων γενεών στο εργασιακό περιβάλλον, αποτελεί έναν ακόμα πυλώνα δράσεων της ομάδας. Για το σκοπό αυτό, προσκλήθηκαν διαδοχικά στα γραφεία της εταιρείας φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας αλλά και μαθητές του Αρσακείου Λυκείου, με προσανατολισμό τις Επιστήμες Υγείας. Τους φοιτητές υποδέχθηκαν οι Γενικοί Διευθυντές της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas, ενώ στη συνέχεια στελέχη από αρμόδια τμήματα της εταιρείας τους βοήθησαν να καταλάβουν καλύτερα τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας μιας φαρμακευτικής εταιρείας αλλά και τις εργασιακές προοπτικές, που έχει ένας φαρμακοποιός σε μια πολυεθνική εταιρεία. Οι μαθητές του Αρσακείου, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το επιχειρηματικό αντικείμενο και τις ευθύνες ενός εργαζομένου σε μια εταιρεία του κλάδου της Υγείας και ενδεχομένως να αξιολογήσουν για τη μετέπειτα καριέρα τους αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η δέσμευση της Roche στις αρχές της Διαφορετικότητας & της Συμπερίληψης δεν περιορίζεται στο εσωτερικό της εταιρείας, αλλά επεκτείνεται και στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, το 2022 εγκαινίασε το XProject, ένα πρόγραμμα δράσεων παγκόσμιας εμβέλειας, με στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων σε βάρος των γυναικών σε θέματα υγείας. Κατανοώντας ότι τα συστήματα υγείας έχουν οικοδομηθεί βάσει δεδομένων, που έχουν - σε μεγάλο ποσοστό - συγκεντρωθεί και διαμορφωθεί από άνδρες και ενδέχεται να παρουσιάζουν κενά γνώσης ως προς τις εμπειρίες και τις ανάγκες των γυναικών, το πρόγραμμα φιλοδοξεί, μέσω καίριων συνεργασιών και καινοτόμων δράσεων, να συμβάλει σε ένα μέλλον όπου οι γυναίκες θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στις σωστές πληροφορίες καθώς και στη σωστή διάγνωση και θεραπεία για την υγεία τους.

Η κα. Μαίρη Τσαγκαράκη, People & Culture Business Partner της Roche Hellas δήλωσε σχετικά ότι «Για εμάς στη Roche η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας δεν είναι μια ακόμη υποχρέωση στο πλαίσιο της καλής εταιρικής διακυβέρνησης. Είναι μια επιλογή με στρατηγικό νόημα, που φροντίζουμε να την κάνουμε πράξη καθημερινά, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Ως ομάδα αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, ωστόσο δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις στοχεύοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που θα ενσωματώνει πλήρως και θα υποστηρίζει ουσιαστικά όλες τις αρχές της Διαφορετικότητας & της Συμπερίληψης».

Σχετικά με τη Roche

Ιδρύθηκε το 1896 στη Βασιλεία της Ελβετίας ως μία από τις πρώτες βιομηχανίες κατασκευής επώνυμων φαρμάκων. Από τότε έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο και σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στα in vitro διαγνωστικά.

Η εταιρεία επιδιώκει την επιστημονική αριστεία για να ανακαλύψει και να αναπτύξει φάρμακα και διαγνωστικά εργαλεία που βελτιώνουν τη ζωή και σώζουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της εξατομικευμένης φροντίδας υγείας και προσπαθούμε να μετασχηματίσουμε ακόμα περισσότερο τον τρόπο παροχής της υγειονομικής περίθαλψης με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε κάθε άνθρωπο, συνεργαζόμαστε με εταίρους και συνδυάζουμε τη δύναμη του κλάδου των Φαρμάκων και των Διαγνωστικών βασισμένοι σε πραγματικά κλινικά δεδομένα.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας να αποδίδουμε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε ό,τι κάνουμε, η Roche έχει αναδειχθεί για δεκατρία συνεχόμενα χρόνια ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones. Ταυτόχρονα, η διάκριση αυτή αποτυπώνει τις προσπάθειές μας να βελτιώνουμε την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε.

Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies