Η Roche Hellas στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης ολοκληρωμένων λύσεων που δημιουργούν πραγματική αξία για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας

Νέο πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι

H Roche Hellas συν-δημιουργεί το νέο πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι «ΟΙΚΟΘΕΝ», παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης ολοκληρωμένων λύσεων, που δημιουργούν πραγματική αξία για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

Η εξατομικευμένη φροντίδα υγείας, όπως και η βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας είναι από τις σημαντικότερες προκλήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες κοινωνίες στην προσπάθειά τους για την καταπολέμηση του καρκίνου. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτείται επαρκής και ορθολογική χρηματοδότηση της καινοτομίας, με ταυτόχρονες παρεμβάσεις στην πολιτική υγείας, στη βάση επιδημιολογικών και άλλων δεδομένων.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους ασθενείς στην Ελλάδα, η Roche επιδιώκει να λειτουργεί όχι μόνο ως πάροχος θεραπειών, αλλά ως ένας πραγματικός επιστημονικός σύμμαχος για το Ελληνικό σύστημα υγείας, που συν-δημιουργεί ολοκληρωμένες λύσεις, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία της. Για τον σκοπό αυτό, συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υποστηρίζει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καίριων παρεμβάσεων, που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου υγειονομικής περίθαλψης. Ενός μοντέλου, που θα επικεντρώνεται στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση, θα προσφέρει έγκαιρη και εξατομικευμένη φροντίδα, θα εξαλείφει εμπόδια και δυσκολίες πρόσβασης στην καινοτομία και θα μεγιστοποιεί την αξία για τους ασθενείς σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Roche έχει συν-δημιουργήσει με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας, το πρότυπο Πρόγραμμα κατ’ οίκον χορήγησης θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς «ΟΙΚΟΘΕΝ», το οποίο παρουσιάστηκε στο 21ο Συνέδριο HealthWorld, με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», που διοργάνωσε πρόσφατα το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Hospital@Home: Μια νέα εποχή στην κατ΄ οίκον χορήγηση θεραπείας και νοσηλείας». Στο πάνελ συμμετείχαν ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, η Όλγα Μπαλαούρα, Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», η Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Value Officer της Roche Hellas και ο Γιώργος Μητρόπουλος, Επικεφαλής του Τομέα Υγείας και Βιοεπιστημών της EY Ελλάδος.

Το «ΟΙΚΟΘΕΝ» είναι ένα ασθενοκεντρικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών, μέσω της παροχής βελτιωμένων και άμεσων υπηρεσιών υγείας και της μείωσης της επιβάρυνσης, που προκαλεί η ανάγκη μετακίνησής τους σε νοσοκομειακές μονάδες. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή αποφέρει οφέλη στο οικοσύστημα της υγείας, όπως η καλύτερη διαχείριση των πόρων του συστήματος και η ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η Αγγελική Αγγέλη, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε αμέσως στην πρωτοβουλία του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να συνεργαστούμε για τη δημιουργία μιας καινοτόμου, υψηλής ποιότητας υπηρεσίας κατ’ οίκον χορήγησης ογκολογικών θεραπειών. Αναμένουμε ότι το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο θα ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» να εφαρμοστεί από τον «Άγιο Σάββα» και στη συνέχεια να υιοθετηθεί και από άλλα ογκολογικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ευελπιστούμε επίσης ότι θα αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία αντίστοιχων προγραμμάτων για ασθενείς με άλλες χρόνιες νόσους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διερευνούμε αντίστοιχες συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του οικοσυστήματος της υγείας, προκειμένου να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις που βελτιώνουν την εμπειρία των ασθενών σε όλο το «ταξίδι» τους».

Ιδρύθηκε το 1896 στη Βασιλεία της Ελβετίας ως μία από τις πρώτες βιομηχανίες κατασκευής επώνυμων φαρμάκων. Από τότε έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο και σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στα in vitro διαγνωστικά.

Η εταιρεία επιδιώκει την επιστημονική αριστεία για να ανακαλύψει και να αναπτύξει φάρμακα και διαγνωστικά εργαλεία που βελτιώνουν τη ζωή και σώζουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της εξατομικευμένης φροντίδας υγείας και προσπαθούμε να μετασχηματίσουμε ακόμη περισσότερο τον τρόπο παροχής της υγειονομικής περίθαλψης με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε κάθε άνθρωπο, συνεργαζόμαστε με εταίρους και συνδυάζουμε τη δύναμη του κλάδου των Φαρμάκων και των Διαγνωστικών βασισμένοι σε πραγματικά κλινικά δεδομένα.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας να αποδίδουμε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε ό,τι κάνουμε, η Roche έχει αναδειχθεί για δεκατρία συνεχόμενα χρόνια ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones. Ταυτόχρονα, η διάκριση αυτή αποτυπώνει τις προσπάθειές μας να βελτιώνουμε την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε.

Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies