Roche: Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2022

Οι εργαζόμενοι της Roche γιορτάζουν τη ζωή, προσφέροντας στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas, για μια ακόμα χρονιά, αγκάλιασαν τη διεθνή πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», προσφέροντας εθελοντικά για τα παιδιά, ηλικίας 2 έως 19 ετών, που φιλοξενούνται στο Σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο Μαρούσι.

Η φετινή «διαδρομή προσφοράς», στην οποία συμμετείχαν συνολικά 90 εργαζόμενοι, ξεκίνησε στα γραφεία της εταιρείας όπου πραγματοποιήθηκε ένα εσωτερικό bazaar, στο πλαίσιο του οποίου αγαπημένα είδη (βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, αξεσουάρ κ.ά.) που χάρισαν εργαζόμενοι της Roche, βρήκαν ένα δεύτερο «σπίτι» στα χέρια άλλων συναδέλφων τους, ενώ το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές δόθηκε ως δωρεά για τις ανάγκες λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο Μαρούσι.

Συνεχίστηκε με τη δωρεά πακέτων με σχολικά είδη, που θα συντροφεύσουν αυτή τη χρονιά τους μικρούς μαθητές του «Χαμόγελου», τα οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διακόσμησαν με ευχές και ζωγραφιές, δημιουργώντας ένα προσωποποιημένο δώρο για κάθε παιδί. Επιπλέον, η εταιρεία δώρισε και είδη επίπλωσης στους μικρούς μαθητές, με στόχο να ανανεωθούν οι χώροι μελέτης στο Σπίτι και να γίνει πιο ευχάριστη η καθημερινότητα των παιδιών.

Παράλληλα, πολλοί εργαζόμενοι επέλεξαν να προσφέρουν χρήματα είτε στο ειδικό κουτί που είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του bazaar, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης απευθείας στον οργανισμό.

Ο Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, δήλωσε σχετικά ότι «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί τα τελευταία 19 χρόνια σημείο αναφοράς για την κουλτούρα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche Hellas. Μέσω της συμμετοχής μας στην πρωτοβουλία αυτή, έχουμε δημιουργήσει μια “παράδοση” εθελοντικής κινητοποίησης, που με υπερηφάνεια βλέπουμε κάθε χρόνο, όχι μόνο να παραμένει ενεργή στις καρδιές των συναδέλφων, αλλά να διευρύνεται με νέες πρωτότυπες δράσεις, πάντα με στόχο να βελτιώσουμε τις ζωές των παιδιών που έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο Siete Braak, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics Hellas, σημείωσε ότι «Η βιώσιμη συμπεριφορά είναι ριζωμένη στον τρόπο με τον οποίο καθημερινά δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά. Μέσω του ετήσιου φιλανθρωπικού θεσμού, η “οικογένεια” της Roche άνοιξε για άλλη μια φορά την αγκαλιά της για τα παιδιά του “Χαμόγελου”, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο το σκοπό της, να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων. Γιορτάσαμε μαζί τους τη ζωή, την κινητήριο δύναμη για οτιδήποτε κάνουμε τα 125 χρόνια λειτουργίας μας, είτε αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα και διαγνωστικές λύσεις προς όφελος των ασθενών, είτε δημιουργώντας στιγμές χαράς και ευτυχίας για τα ευάλωτα παιδιά».

Όπως κάθε χρόνο, το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε συνολικά από τις απευθείας δωρεές των εργαζομένων θα διπλασιαστεί από τη Roche και θα διατεθεί για τους σκοπούς του Employee Action and Charity Trust (Re&Act), της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της εταιρείας που υποστηρίζει την προσχολική εκπαίδευση, την ανάπτυξη ικανοτήτων και την ανάπτυξη των νέων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» (Children’s Walk) υλοποιείται από το 2003 σε ετήσια βάση και μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 274.000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν περπατήσει, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 21 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Ιδρύθηκε το 1896 στη Βασιλεία της Ελβετίας ως μία από τις πρώτες βιομηχανίες κατασκευής επώνυμων φαρμάκων. Από τότε έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο και σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στα in vitro διαγνωστικά.

Η εταιρεία επιδιώκει την επιστημονική αριστεία για να ανακαλύψει και να αναπτύξει φάρμακα και διαγνωστικά εργαλεία που βελτιώνουν τη ζωή και σώζουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της εξατομικευμένης φροντίδας υγείας και προσπαθούμε να μετασχηματίσουμε ακόμη περισσότερο τον τρόπο παροχής της υγειονομικής περίθαλψης με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε κάθε άνθρωπο, συνεργαζόμαστε με εταίρους και συνδυάζουμε τη δύναμη του κλάδου των Φαρμάκων και των Διαγνωστικών βασισμένοι σε πραγματικά κλινικά δεδομένα.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας να αποδίδουμε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε ό,τι κάνουμε, η Roche έχει αναδειχθεί για δεκατρία συνεχόμενα χρόνια ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones. Ταυτόχρονα, η διάκριση αυτή αποτυπώνει τις προσπάθειές μας να βελτιώνουμε την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε.

Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies