Roche Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2020: Δράσεις για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον μη-κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, από το 2003, η εταιρεία στηρίζει φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.

Η φετινή Πεζοπορία περιελάμβανε μια σειρά virtual δράσεων, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 121 εθελοντές, τηρώντας όλες τις τρέχουσες οδηγίες για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Συγκεκριμένα, στις 4 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές περπάτησαν συμβολικά, ο καθένας στο χώρο του, στηρίζοντας τη λειτουργία του Σπιτιού του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι, όπου διαμένουν είκοσι παιδιά. Επιπλέον, η εταιρεία υποστήριξε τον εξοπλισμό του φαρμακείου του Σπιτιού και πρόσφερε ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά, τα οποία επέλεξαν οι εργαζόμενοι μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώθηκε από απευθείας δωρεές των εργαζομένων ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα διπλασιαστεί από την Roche. Το 50% του συνολικού ποσού θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ το υπόλοιπο θα κατευθυνθεί σε προγράμματα που υλοποιούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω του Roche Employee Action and Charity Trust (Re&Act).

Τέλος, με αφορμή την ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν έπιπλα από τον παλαιότερο εξοπλισμό, και τα έσοδα της εταιρείας από αυτή τη δράση θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», μαζί με ένα επιπλέον ποσό για επισκευές συντήρησης στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου».

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέφερε σχετικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Roche για τη σταθερή και πολύπλευρη στήριξή της στο έργο μας. Η κάθε εταιρεία του ομίλου καλύπτει σημαντικές ανάγκες των παιδιών, πάντα με αμεσότητα. Ευχαριστούμε τη Roche Diagnostics Hellas για την υποστήριξη των παιδιών μας, που μεγαλώνουν στο Σπίτι μας στο Μαρούσι, καλύπτοντας το κόστος θέρμανσης και εργασιών, που πρέπει να γίνουν στο οίκημα καθώς και ειδών ένδυσης για τα παιδιά. Δίπλα στο Σπίτι μας βρίσκεται και η Roche Hellas η οποία θα καλύψει, επίσης, το κόστος εργασιών και εξοπλισμού για το φαρμακείο του Σπιτιού. Ωστόσο, η συμμετοχή  της εταιρείας δεν σταματά εδώ, καθώς πρόσφατα κάλυψε σημαντικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά που στηρίζει το Κέντρο Ημέρας “Το Σπίτι του Παιδιού”, το οποίο παρέχει υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής βίας. Ευχαριστούμε θερμά τη Roche, που είναι δίπλα μας και στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Ezat Azem, υπογράμμισε ότι «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί σημείο αναφοράς για τον εθελοντισμό της Roche. Αυτή τη χρονιά μάλιστα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας απέδειξαν περίτρανα την προσήλωσή τους στην πρωτοβουλία αυτή, καθώς δεν επέτρεψαν στα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η πανδημία της νόσου COVID-19 για όλους, να ανακόψουν την αδιάλειπτη εδώ και 17 χρόνια υλοποίησή της, πάντα με στόχο την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics Hellas, Ulrich Schwörer, τόνισε ότι «Με όχημα την "Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά", και χάρη στη συνεχή υποστήριξη των ανθρώπων μας, επιβεβαιώνουμε έμπρακτα τη διαχρονική προσήλωσή μας προς την κοινωνική προσφορά, έχοντας στο επίκεντρο των εθελοντικών δραστηριοτήτων μας τα παιδιά. Την πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη αυτή χρονιά, η οικογένεια της Roche, με αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης, βρίσκεται στο πλευρό τους, ελπίζοντας να μείνουν αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα στις καρδιές τους. Στηρίζοντας και βοηθώντας ένα παιδί, στηρίζουμε την ελπίδα για ένα φωτεινό μέλλον».

Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά (Children’s Walk) αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία της Roche μέσω της οποίας η εταιρεία στηρίζει από το 2003 φορείς, που αναπτύσσουν έργο για το παιδί. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε ετήσια βάση και μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 230.000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν περπατήσει, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 19 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Στη φετινή δράση, εργαζόμενοι από 133 θυγατρικές της Roche σε 63 χώρες, συμμετείχαν με δημιουργικούς τρόπους προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συγκεντρώσουν χρήματα για καλό σκοπό.

Συμμετέχοντας στην πεζοπορία, οι εργαζόμενοι της Roche κάθε χρόνο συγκεντρώνουν χρήματα για παιδιά που χρειάζονται βοήθεια. Το ποσό που συγκεντρώνεται από τους εργαζομένους διπλασιάζεται από την εταιρεία και διατίθεται για την ενίσχυση προγραμμάτων εκπαίδευσης, υγείας και φροντίδας παιδιών, στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται η Roche, καθώς και σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ειδικότερα στην Ελλάδα, το 50% του συνολικού ποσού διατίθεται για τη στήριξη τοπικών φορέων και δράσεων, ενώ το υπόλοιπο κατευθύνεται σε προγράμματα που υλοποιούνται σε χώρες όπως το Μαλάουι, η Αιθιοπία και οι Φιλιππίνες, μέσω του Roche Employee Action and Charity Trust (Re&Act). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.

Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος  στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Περισσότερα από τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Επιπλέον, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, η Roche έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο του Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2019 απασχόλησε περισσότερους από 98.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2019, η Roche επένδυσε 11,7 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 61,5 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της  Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες: 

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies