Roche Hellas «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2014»

Ταξίδι στο «Κέντρο της Γης» με τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Roche Hellas «ανανέωσε» για 11η φορά τη συμμετοχή της στη διεθνή πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» (Children’s Walk). Περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι συναντήθηκαν με παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, και συγκεκριμένα στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, και περιηγήθηκαν στους χώρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής εκπαίδευσης του «Κέντρου της Γης» στο Ίλιον. Ο παγκόσμιος θεσμός Children’s Walk αποτελεί μια πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων ενώ έχει ένα διττό χαρακτήρα καθώς, παράλληλα με το ψυχαγωγικό - παιδαγωγικό σκέλος του, οι εργαζόμενοι της Roche Hellas συγκεντρώνουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο διπλασιάζεται από την Εταιρεία και διατίθεται εξίσου για τους σκοπούς του φορέα που ενισχύεται κάθε χρονιά σε τοπικό επίπεδο και στην παγκόσμια προσπάθεια του Ομίλου που αφορά στη στήριξη των παιδιών του Μαλάουι. 

Ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της Roche Hellas για τη δωρεά, αλλά και την εμπειρία που προσέφεραν στα παιδιά, σημειώνοντας: «Η υποστήριξη των ανθρώπων της Roche Hellas είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμβάλει στη συνέχιση και ενδυνάμωση του έργου που υλοποιούμε για τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Η δική τους άμεση  προσφορά στο συνάνθρωπο, αφενός είναι αξιέπαινη και αφετέρου αντικατοπτρίζει την ευαισθητοποίηση της Roche Hellas στο σύνολό της, ως Εταιρείας με ισχυρό προφίλ κοινωνικής προσφοράς».  

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς ανέφερε: «Η προσφορά στην κοινωνία αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τη Roche διεθνώς. Η πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» πραγματοποιείται για έντεκα χρόνια από τους ανθρώπους της Roche Hellas, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να αποτελούμε υπεύθυνο εταίρο της κοινωνίας μέσα από δράσεις με ουσία, αποτέλεσμα και διάρκεια. Συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία που δεν γνωρίζει σύνορα, ως εργαζόμενοι της Roche Hellas, χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα να ωφεληθούν παιδιά σε διαφορετικά μήκη του πλανήτη».

Οι καταπράσινοι χώροι του «Κέντρου της Γης» αποτέλεσαν τον ιδανικό χώρο περιήγησης και γνωριμίας με τη φύση για τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματική μάθηση και διασκεδαστική εξερεύνηση να διευρύνουν τα όρια της φαντασίας τους και να αναπτύξουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Roche Hellas προσέφεραν εθελοντική εργασία, συμβάλλοντας στην φροντίδα του φυσικού αυτού χώρου, με δράσεις όπως διαμόρφωση καλαμιών στήριξης, κλάδεμα αρμυρικιών και περιποίηση κήπων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται από το 2003 με τη συμμετοχή όλων των θυγατρικών της Roche διεθνώς, έχει συμβολική και πρακτική αξία, υπενθυμίζοντας αφενός την ανάγκη για υποστήριξη και φροντίδα των παιδιών που στερούνται πόρους, αφετέρου γιατί εκτός της πεζοπορίας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά που αξιοποιούνται για την υποστήριξη συναφών δράσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 11,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία έχουν διατεθεί για την ενίσχυση κέντρων υποστήριξης ημερήσιας φροντίδας για ορφανά παιδιά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Μαλάουι αλλά και για την υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων για τα παιδιά σε άλλες χώρες του κόσμου. Το διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης του Μαλάουι αποτελεί μια μακροχρόνια δέσμευση της Roche και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές  για τα παιδιά που ζουν μέσα σε συνθήκες φτώχιας, στερούμενα τροφής, στέγης και εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με την UNICEF Ελβετίας και τον φορέα ECPP (European Coalition of Positive People), η Roche έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 17.000 ορφανά παιδιά στο Μαλάουι, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης που θα τους εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μαλάουι συνεχίζει να αποτελεί μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, την οποία μαστίζει η πείνα και η ανέχεια. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι κάτω των 15 ετών, ενώ μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν μείνει ορφανά εξαιτίας του HIV/AIDS.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη και συνεχή βάση, από την παιδική ηλικία έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία. Παράλληλα, εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης, τα Παιδικά Χωριά SOS καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τις οικογένειες σε κρίση, μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε έξι πόλεις στην Ελλάδα, έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση της οικογένειας, έτσι ώστε να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

Η Οργάνωση Γη δημιουργήθηκε με σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής κοινωνικής νοημοσύνης για την διάδοση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής προόδου. Μέσα από μία σειρά δράσεων φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες και πρακτικές που εξερευνούν, ανακαλύπτουν και δημιουργούν μία εύφορη σχέση: Του ανθρώπου με τη γη, του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο και της οικονομίας με την κοινωνία και το οικοσύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ogi.gr, Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον, 2102325380

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies