Roche Hellas: Δωρεά φαρμάκων αξίας 2 εκ. ευρώ για ανασφάλιστους ασθενείς

Mέσω του νέου Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών

Φάρμακα συνολικής αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ προσφέρει η Roche Hellas για την υποστήριξη ανασφάλιστων ασθενών που στερούνται πρόσβασης στην απαραίτητη θεραπεία, μέσω ενός νέου Προγράμματος που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

Το νέο «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών» της Roche Hellas, μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση στη χώρα μας, ανακοίνωσαν στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas Δρ. Alexander Zehnder και ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας κ. Κίμων Μαλαταράς, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εταιρεία μέσω του Προγράμματος αναμένεται να διαθέσει σε ολόκληρη τη χώρα συνολικά περίπου 11.500 συσκευασίες φαρμάκων με τη μορφή της δωρεάς, είτε σε δημόσια νοσοκομεία που αιτούνται τη χορήγηση τους για τους ανασφάλιστους ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα τους, είτε στην «Τράπεζα Φαρμάκων» που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για την υποστήριξη των αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΙΣΑ.

Αναφερόμενος στη δωρεά φαρμάκων από τη Roche Hellas ο Δρ. Zehnder δήλωσε: «Η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας στην Ελλάδα κατά τα τελευταία έτη, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου οι μισοί από τους μακροχρόνια ανέργους στην Ελλάδα δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Roche Hellas επιθυμεί να συνδράμει την Πολιτεία στο απαιτητικό έργο της και να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση σύγχρονων υπηρεσιών υγείας με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, ποιοτικής και οικονομικά βιώσιμης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους ασθενείς».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Roche Hellas, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, τώρα καταφέρνει και βγαίνει από την πιο πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει βιώσει κράτος από τον Β’ Παγκόσμιο και μετά. Κρίση κατά την οποία ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, είναι όχι μόνο σημαντικές αλλά και απαραίτητες. Γιατί -κακά τα ψέματα- η κρίση έπληξε κατά κύριο λόγο τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στο πλευρό των οποίων οφείλουμε όλοι να προστρέξουμε. Και η στήριξή τους δεν είναι απλά προτεραιότητα. Είναι πάνω από όλα υποχρέωση.
Το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες όπως την πρόσβαση όλων, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας στο νεοσύστατο ΠΕΔΥ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος ή ρόλος για ιδιωτικές ενέργειες, που λειτουργούν ενισχυτικά στις προσπάθειες της Πολιτείας να βρεθεί στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας.
Ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών, είναι όχι μόνο χρήσιμες και αναγκαίες αλλά παράλληλα γίνονται αφορμή για να προβάλλεται η σημασία της προσφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγείας έθεσε υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Roche Hellas, όπως και αντίστοιχες δράσεις τις οποίες αγκαλιάζουμε, στηρίζουμε και ενισχύουμε.»

Ο κ. Μαλαταράς δήλωσε ότι «το νέο Πρόγραμμα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ενεργούς δραστηριοποίησης και της έμπρακτης υποστήριξής μας στη χώρα. Συναισθανόμενοι ότι στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία αρκετοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δεινή θέση, αποφασίσαμε να δράσουμε συμβάλλοντας από την δική μας πλευρά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην ανακούφισή τους. Η κοινωνική προσφορά είναι άλλωστε σύμφυτη με την πορεία της Roche Hellas και συνιστά έναν τομέα στον οποίο κατά το 2014 θα είμαστε ακόμη πιο δραστήριοι».

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:  

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies