Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015: Η Roche στήριξε και φέτος τον Αγώνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού Greece Race for the Cure® 2015 που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”. Στον Αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι της Εταιρείας με τις οικογένειές τους, διαδίδοντας το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς, με αφορμή την χορηγία της διοργάνωσης από τη Roche, δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι οι προληπτικές εξετάσεις αλλά και η έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν τα όπλα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Ο Αγώνας Greece Race for the Cure® αποτελεί πλέον θεσμό για εμάς. Παίρνουμε ενεργά μέρος στην διοργάνωση που υλοποιεί με δέσμευση επί σειρά ετών το «Άλμα Ζωής», για να μεταφέρουμε από κοινού τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου».

Ο Διευθυντής Professional Services & Επικοινωνίας της Roche Diagnostics Hellas, κ. Άγγελος Ευαγγελόπουλος, με αφορμή τη συμμετοχή στη διοργάνωση με την καμπάνια «HPV test: Oύτε μία γυναίκα με καρκίνο τραχήλου της μήτρας», δήλωσε: «Ευχαριστούμε το «Άλμα Ζωής», που, με την αποδοχή της φετινής συμμετοχής μας, αποδεικνύει έμπρακτα τον αγώνα του Συλλόγου για τη συνολική φροντίδα της υγείας της γυναίκας. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι».

Η Roche συμμετείχε ως επίσημος χορηγός των δρομέων του Αγώνα, ενώ στο περίπτερο ενημέρωσης “For Her” το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη νόσο αλλά και για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, τις μεθόδους ελέγχου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.


-//-


«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη Roche Hellas
Η καμπάνια της Roche Hellas για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο «For Her» έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις μορφές του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, έχει προγραμματιστεί σειρά δράσεων οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Συλλόγους Ασθενών.

Ο Αγώνας Race for the Cure®, είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, καθώς διοργανώνεται εδώ και 31 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο από την αμερικανική οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®. Στην Ελλάδα, το Greece Race for the Cure®διοργανώνεται από το 2009 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.  Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε  συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9  δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.
Για περισσότερες πληροφορίες:

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.