ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΟΥ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ημερίδες ανοιχτές στο κοινό από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2015 - Έναν κύκλο Ημερίδων που διοργανώνονται από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει η Roche Hellas, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της γυναίκας «for HER». Πρόκειται για ημερίδες, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με θέμα την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και τίτλο «ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΟΥ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ».

Στις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν σε 3 πόλεις της Βορείου Ελλάδος, έγκριτοι επιστήμονες θα «καταρρίψουν μύθους» γύρω από την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και θα ενημερώσουν το κοινό για τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, με στόχο οι ασθενείς να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τη νόσο. Οι ημερίδες απευθύνονται σε εκείνους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη νόσο είτε ως ασθενείς είτε ως συγγενείς ασθενών, ενώ είναι ανοιχτές και για όσους πιστεύουν πως η γνώση αποτελεί σύμμαχο.

Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, στο χώρο της Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Νίκης 63 και ώρα 11.00 πμ. Εισηγητές θα είναι ο κ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, Ογκολόγος-Παθολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας UCLA με θέμα «Οι θεραπείες από το δύσβατο παρελθόν στο φωτεινό μέλλον» και η κα Εύη Καλουτά, Ψυχολόγος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης με θέμα «Ψυχο-θεραπευτική συμμαχία: Η αγωνία της καλής ψυχολογίας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Κάθε χρόνο δεχόμαστε πλήθος επισκέψεων από ασθενείς προκειμένου να ενημερωθούν για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και τις διαθέσιμες επιλογές. Πιστεύοντας ότι ο ενημερωμένος ασθενής διαχειρίζεται καλύτερα τη νόσο του, θεωρούμε υποχρέωσή μας ως Σύλλογος να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, Ελένη Ντελιοπούλου.

«Έχοντας ως βασική αρχή την ενίσχυση πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την ψυχολογία των ασθενών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους, δεν θα μπορούσαμε να μη στηρίξουμε τον κύκλο ημερίδων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα όταν αυτές απευθύνονται σε κατοίκους της περιφέρειας», ανέφερε ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Κίμων  Μαλαταράς.

Η καμπάνια της Roche Hellas για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο «For Her» έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις μορφές του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, έχει προγραμματιστεί σειρά δράσεων οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Συλλόγους Ασθενών.

O Σύλλογος ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008 από γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού με κύριο στόχο την οργανωμένη αλληλοβοήθεια, την ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους, τη συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης στο Σύλλογο υλοποιείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο και μαζί με το εθελοντικό πρόγραμμα αποτελεί το βασικότερο άξονα των προγραμμάτων του Συλλόγου.  Ο Σύλλογος εφαρμόζει επίσης το Διεθνές Πρόγραμμα Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας «Reach to Recovery» προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. Ειδικά εκπαιδευμένες εθελόντριες παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη και πρακτική βοήθεια στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού στα νοσοκομεία και τις κλινικές της πόλης όπως επίσης στα γραφεία του Συλλόγου.

Οι δράσεις του Συλλόγου περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών που νοσούν για θέματα που τις αφορούν, επιστημονικές ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε δήμους, επιχειρήσεις, κοινωνικές δομές, συλλόγους, φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κλπ, προγράμματα δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού, διοργάνωση ημερίδων και κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και εκστρατείες που στοχεύουν στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.  Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε  συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9  δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies