Roche Hellas «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2015»

Οι υπάλληλοι της Roche Hellas για 12η συνεχή χρονιά και με μήνυμα «Μια μέρα μπορεί να αλλάξει το μέλλον ενός παιδιού», περπάτησαν στις 25 Ιουνίου, σε ένα ιστορικό σημείο του νομού Αττικής - το Πολιτιστικό και Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Πεζοπορίας για τα Παιδιά» (Children’s Walk).

Ο συγκεκριμένος ετήσιος θεσμός αποτελεί μια πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της Roche και έχει διττό χαρακτήρα καθώς, παράλληλα με το ψυχαγωγικό - παιδαγωγικό σκέλος του, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο διπλασιάζεται από την εταιρεία και διατίθεται εξίσου για τους σκοπούς του φορέα που ενισχύεται κάθε χρονιά σε τοπικό επίπεδο και στην παγκόσμια προσπάθεια του Ομίλου που αφορά στη στήριξη των παιδιών του Μαλάουι.

Στο φετινό Children’s Walk, εργαζόμενοι της Roche Hellas, μαζί με 30 παιδιά, τα οποία στηρίζει η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ορυκτά ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην καθημερινότητά μας. 

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς με αφορμή τη φετινή εκδήλωση ανέφερε: «Από το 2003 και κάθε χρόνο, οι εργαζόμενοι της Roche διεθνώς περπατούν με συνέπεια επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση μας για βιώσιμη διαβίωση. Στη Roche Hellas, πιστεύουμε ότι “Μια μέρα μπορεί να αλλάξει το μέλλον ενός παιδιού. Μια μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά”. Και αυτό, το κάνουμε πράξη».

Τα παιδιά και τους εργαζόμενους της Roche Hellas υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτές του Μουσείου αλλά και πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, οι οποίοι μετέφεραν μέσα από τα δικά τους μάτια την ιστορία της Εταιρείας αλλά και της Λαυρεωτικής γης. Η Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου λειτούργησε στο χώρο του Πολιτιστικού και Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου έως το 1989 και αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του τόπου μας.

Ξεκινώντας από το 2003, οι υπάλληλοι της Roche συγκεντρώνουν χρήματα για τη στήριξη των παιδιών συμμετέχοντας στην ετήσια «Πεζοπορία για τα Παιδιά» τα οποία μετέπειτα διπλασιάζονται από την εταιρεία. Το 50% του ποσού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των παιδιών της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας ενώ το υπόλοιπο ποσό διατίθεται για τα παιδιά σε μία από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, το Μαλάουι. Με το 62% του πληθυσμού να ζει κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας και με περισσότερα από 790.000 ορφανά παιδιά εξαιτίας του ιού HIV/AIDS, στόχος μας είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της παροχής τροφίμων, της εκπαίδευσης, της εκμάθησης πρακτικών δεξιοτήτων, της προαγωγής της υγείας κλπ. για τα παιδιά που ζουν στο Μαλάουι. Μέχρι σήμερα, έχουν περπατήσει περισσότεροι από 150.000 υπάλληλοι σε όλον τον κόσμο συγκεντρώνοντας πάνω από 12,5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.  Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε  συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies