Ασθενείς

Δημιουργήσαμε αυτήν την ενότητα ειδικά για τους ασθενείς, ώστε να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές με απλό και σαφή τρόπο. Εδώ μπορείτε να βρείτε μεταξύ άλλων θεμάτων πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές δοκιμές, τη σημασία τους, γιατί πρέπει να συμμετέχετε σε μια κλινική δοκιμή και τις κύριες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο γιατρό σας.

Συντρέχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να λάβουν μέρος σε μια κλινική δοκιμή. Το σημαντικό είναι ότι κατανοούν τη δοκιμή και δίνουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να λάβουν μέρος, ανεξάρτητα από τους λόγους του καθενός.

Όποιοι και να είναι οι λόγοι για τους οποίους σκέφτεται κάποιος να λάβει μέρος σε μια κλινική δοκιμή, είναι σημαντικό να συζητήσει με τον γιατρό ή την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής του, να αναλύσει τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη και να επιβεβαιώσει ότι κατανοεί τι περιλαμβάνει η δοκιμή πριν συμμετάσχει. Αυτή η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει για αρκετά ραντεβού, και ίσως να περιλαμβάνει και τη συζήτηση για το Έντυπο Συναίνεσης κατόπιν Ενημέρωσης, που είναι το επίσημο έγγραφο που θα υπογράψει αν αποφασίσει να συμμετάσχει σε μια κλινική δοκιμή. Το Έντυπο Συναίνεσης κατόπιν Ενημέρωσης μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, καθώς είναι σημαντικό όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή να εξηγούνται με σαφήνεια. Θα πρέπει να έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε το έγγραφο προσεκτικά, να το συζητήσετε με τον γιατρό σας, και να  αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε την απόφασή σας πριν το υπογράψετε.

Βοηθώντας μελλοντικούς ασθενείς – Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν να λάβουν μέρος σε μια κλινική δοκιμή για να βοηθήσουν στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Οι κλινικές δοκιμές δημιουργούν τεράστια διαφορά στις ζωές των ασθενών μελλοντικά και μερικοί άνθρωποι θέλουν να ξέρουν ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από τη νόσο τους για την ανθρωπότητα.

Προσωπικό όφελος – Πολλοί άνθρωποι επίσης συμμετέχουν σε μια κλινική δοκιμή με την ελπίδα καλύτερης  διαχείρισης της νόσου. Μερικοί ασθενείς ίσως να ελπίζουν ότι το νέο φάρμακο θα μπορέσει να τους βοηθήσει αν όλες οι άλλες επιλογές έχουν εξαντληθεί. Άλλοι άνθρωποι συμμετέχουν για να μάθουν περισσότερα για τη νόσο
τους ή γιατί νιώθουν ότι η δοκιμή θα τους δώσει πιο γρήγορη πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία.

Είναι σημαντικό να λάβουν υπόψη τους πιθανούς κινδύνους από τη λήψη ενός νέου φαρμάκου, καθώς επίσης και τα πιθανά οφέλη. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι το νέο φάρμακο ή η νέα συνδυαστική θεραπεία θα είναι καλύτερη από την καθιερωμένη θεραπεία ή ασφαλέστερη από την εγκεκριμένη θεραπεία. Η κλινική δοκιμή διεξάγεται για να δώσει απαντήσεις, όπως αν ένα νέο φάρμακο είναι καλύτερο ή πιο ασφαλές, επομένως υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η δοκιμή.

Πώς μπορώ να συμμετέχω σε μία κλινική δοκιμή;

Η συμμετοχή σε κλινική δοκιμή είναι εθελοντική, μπορείτε να συμμετάσχετε εάν:

  • Προσκληθείτε από τον γιατρό σας

  • Γνωρίζετε την ύπαρξη της δοκιμής και θέλετε να συμμετάσχετε και επιλεγείτε από το γιατρό σας

Η Roche έχει διεξαγάγει κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
* Καθώς προχωράτε, φεύγετε από τον ιστότοπο της Roche Ελλάδος. Ο ιστότοπος που σκοπεύετε να επισκεφθείτε δεν ελέγχεται από τη Roche Ελλάδος. Η Roche Ελλάδος δεν είναι υπεύθυνη για τις αλληλεπιδράσεις σας στον ιστότοπο προορισμού

Δείτε περισσότερα

EMEAFDAWHOΕΟΦΕΕΔGCP EMAEMAClinicaltrials.govClinical Trials registerRoche trials for patientsforpatients.roche.com

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies