Οφθαλμολογία

Οφθαλμολογία

Στην Roche εστιάζουμε σε καινοτόμες θεραπείες που προλαμβάνουν την απώλεια όρασης και εργαζόμαστε για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη πρωτοποριακών θεραπευτικών λύσεων, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της φροντίδας στα άτομα που ζουν με προβλήματα όρασης.

Η πρόκληση

Η ακάλυπτη ανάγκη στις Οφθαλμολογικές παθήσεις 

Παγκοσμίως, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με προβλήματα όρασης που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί.(1) Επιπλέον, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με οφθαλμικές παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο απώλειας της όρασης.(2) Η διαταραχή της όρασης μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους ανθρώπους που επηρεάζονται, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ίδιων όσο και των φροντιστών τους.

Αυτή τη στιγμή νέες προσεγγίσεις διερευνώνται τόσο για τη διάγνωση όσο και για την θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρόκληση για την υγεία, που εμείς στη Roche, σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών με μειωμένη όραση, δεσμευόμαστε να μελετήσουμε και να αντιμετωπίσουμε.


Πού εστιάζουμε

Προτεραιότητά μας οι παθήσεις του Αμφιβληστροειδούς

Η έρευνά μας βασίζεται στην εμπειρία οφθαλμιάτρων, χειρουργών οφθαλμιάτρων και οφθαλμιάτρων ειδικών στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, οι οποίοι συνεργάζονται στενά και μοιράζονται την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους με την Roche. Καινοτομούμε, με στόχο να βελτιώσουμε τις μεθόδους διάγνωσης και να αλλάξουμε την εμπειρία και τα αποτελέσματα των θεραπειών για τους ασθενείς, κατανοώντας τη βιολογία των οφθαλμικών καταστάσεων και τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τα άτομα που ζουν με απώλεια όρασης.

Οι ανάγκες των ασθενών "οδηγούν" την ιατρική καινοτομία

Συνεργαζόμαστε με ερευνητές, κλινικούς οφθαλμίατρους και ομάδες ασθενών από τους συλλόγους ασθενών με μειωμένη όραση, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κατανοούμε τις ανάγκες των ατόμων που έρχονται αντιμέτωποι με την απώλεια της όρασής τους. Έτσι, προσπαθούμε  να εστιάσουμε στις ανάγκες των ασθενών, με καινοτόμα μέσα και μέσω ενός προγράμματος κλινικών δοκιμών για φάρμακα και τεχνολογίες που αναπτύσσουμε.

Αυτό σημαίνει μελέτη δεδομένων και αναλυτικών πηγών, όπως δεδομένα από την καθημερινή κλινική πρακτική και την ζωή των ασθενών και εξερεύνηση νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η εκμάθηση νέων εφαρμογών. Είναι σημαντικό ότι αναπτύσσουμε ψηφιακές λύσεις υγείας για να βοηθήσουμε στην καλύτερη ανίχνευση και παρακολούθηση της εξέλιξης των οφθαλμικών νοσημάτων και πρωτοποριακές νέες θεραπευτικές επιλογές, όπως η γονιδιακή θεραπεία, προσπαθώντας να προσφέρουμε μια εξατομικευμένη προσέγγιση στην υγεία των ματιών των ασθενών.


Πηγές

  1. Word Health Organization. Blindness and vision impairment. [Internet; cited September 2021]. Available from: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/blindness-and-visual-impairment

  2. Flaxman SR, Bourne RRA, Resnikoff S, et al. Global causes of blindness and distance vision impairment 1990-2020: a systematic review and meta-analysis. Lancet Glob Health. 2017; 5:1221-1234

More focus areas

View all focus areas

Μπορείτε να υποβάλλετε αναφορές του Ν. 4990/2022 (προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου/whistleblowing) είτε μέσω της πλατφόρμας  είτε γραπτώς, αποστέλλοντας ταχυδρομικώς την αναφορά σας στη διεύθυνση Αλαμάνας 4 & Δελφών, 151 25, Μαρούσι, σε φάκελο με την ένδειξη "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche (Hellas) Α.Ε." ή "Αναφορά του Ν. 4990/2022 - Υπόψη Υ.Π.Π.Α.* της Roche Diagnostics (Hellas) M.A.E." αναλόγως της εταιρείας στην οποία απευθύνεστε. 

You may submit reports of Law 4990/2022 (protection of persons who report breaches of Union law/whistleblowing) via the platform or in written form, by sending your report by post to the address 4, Alamanas & Delfon Str., 15125, Maroussi, in an envelope marked "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R.   of Roche (Hellas) S.A." or "Report of Law 4990/2022 - Attention of the O.R.M.R. of Roche Diagnostics (Hellas) Single Member S.A." depending on the company you are addressing to.

 * Υ.Π.Π.Α. / O.R.M.R.: Υπεύθυνος Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών / Officer responsible for the Receipt and Monitoring of Reports


Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies