Η Roche Hellas στο Συνέδριο "Εξατομικευμένη Θεραπεία & Καινοτομία ΙΙ"

  • Επιτακτική η αναγνώριση της Εξατομικευμένης Θεραπείας, για την εξοικονόμηση πόρων στο σύστημα Υγείας

  • Καθοριστικός ο ρόλος των προβλεπτικών βιοδεικτών για την υπόδειξη της πλέον κατάλληλης θεραπείας και τη βέλτιστη κατανομή των πόρων

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών προκειμένου να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν πλήρως τα οφέλη της Εξατομικευμένης Θεραπείας, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο των διαγνωστικών εξετάσεων για την επιλογή της βέλτιστης θεραπείας για τον κάθε ασθενή, τόνισαν κατά την ομιλία τους στελέχη της Roche, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Εξατομικευμένη Θεραπεία & Καινοτομία ΙΙ". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου από την Boussias Conferences με μεγάλο χορηγό τη Roche Hellas. 

Ο κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, Ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Για τη Roche Hellas κάθε ασθενής είναι μοναδικός. Αναγνωρίζοντας αυτή τη μοναδικότητα και μέσα από τη συνεργασία των κλάδων του φαρμάκου και διαγνωστικών της Roche, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις πλέον ενδεδειγμένες θεραπείες για τον κάθε ασθενή, αξιοποιώντας την υψηλή εμπειρία που διαθέτουμε στον τομέα της μοριακής βιολογίας. Η Εξατομικευμένη Θεραπεία δεν προσφέρει οφέλη μόνο στους ασθενείς, αλλά και στο σύστημα υγείας της χώρας, καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων. Αυτό που απαιτείται ωστόσο είναι η αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της και η συντονισμένη δράση όλων των ενδιαφερόμενων μερών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον έτσι ώστε η θεραπευτική προσέγγιση να γίνεται με βάση την εξατομίκευση του κάθε ασθενούς».

Η κα. Ξένια Καπόρη, Market Access Director της Roche Hellas συμμετέχοντας σε συζήτηση για τη σημασία των βιοδεικτών σημείωσε «Είμαστε στη μετάβαση από το μοντέλο της “μίας προσέγγισης για όλα” σε μια εξατομικευμένη προσέγγιση στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων στην υγειονομική περίθαλψη, υπάρχει ανάγκη για έντονα διαφοροποιημένες θεραπείες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία. Η χρήση των βιοδεικτών οδηγεί σε καλύτερα και πιο προβλέψιμα κλινικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε καλύτερη οικονομική αποδοτικότητα λόγω της αυξημένης πιθανότητας να εκτεθούν στη θεραπεία αυτοί που είναι πιθανότερο να ωφεληθούν. Τέλος, η χρήση οικονομικής αξιολόγησης παρεμβάσεων υγείας (Health Technology Assessment) θα οδηγήσει σε πιο σωστές αποφάσεις αποζημίωσης και πιο αποτελεσματική κατανομή των πόρων».

Στο συνέδριο μίλησε επίσης η κα. Gabriele Beer, Ph.D. Diagnostics Liaison Manager, CDx Biomarkers, Roche Diagnostics GmbH, η οποία ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο των βιοδεικτών στην ανάπτυξη της Εξατομικευμένης Θεραπείας. Η Δρ Beer τόνισε την επικέντρωση της Roche στην ανάπτυξη κλινικά διαφοροποιημένων ιατροφαρμακευτικών λύσεων, μέσα από την εξειδίκευση των τομέων Φαρμάκου και Διαγνωστικών της Εταιρείας. «Είναι χαρακτηριστικό», ανέφερε, «πως οι συνεργασίες που υποστηρίζουν προγράμματα ανάπτυξης φαρμάκων,  έτσι ώστε η θεραπευτική προσέγγιση να γίνεται με βάση την εξατομίκευση του κάθε ασθενούς, οδηγούν σε παράλληλη ανάπτυξη και διάθεση των φαρμάκων μαζί με τις συνοδές διαγνωστικές εξετάσεις τους, η χρήση των οποίων είναι απαραίτητη προκειμένου να εντοπιστούν εκείνοι οι ασθενείς που έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν θετικά σε μια θεραπεία, αλλά και εκείνοι  που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να έχουν παρενέργειες από μία θεραπεία, ενώ μπορούν να βοηθήσουν και στην παρακολούθηση της θεραπείας». 

Με ομιλητές από όλο το φάσμα του ιατροφαρμακευτικού κλάδου και της πολιτείας, το συνέδριο για την Εξατομικευμένη Θεραπεία διερεύνησε τα οικονομικά και κλινικά οφέλη του συγκεκριμένου πεδίου, ενώ κατά τη διάρκεια των ομιλιών και των συζητήσεων αναλύθηκαν ενδελεχώς τα βήματα και οι προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή της. 

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμα έγγραφα

Εταιρικό ΠροφίλΚώδικας ΔεοντολογίαςΕταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το διαδικτυακό χώρο σχετικά με τα προϊόντα απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν είναι διαθέσιμα ή έγκυρα σε άλλες χώρες. Σας γνωστοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν πρόσβασή σας σε πληροφορίες που δεν είναι συμβατές με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα προέλευσής σας ή με τον τρόπο έγκρισης και χρήσης σε αυτήν.Επίσης, μπορεί να παρέχονται πληροφορίες για προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς τα προϊόντα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.

ΕπικοινωνίαΠαγκοσμίωςlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeΣχετικά με τη RocheΠροϊόνταΣταδιοδρομίαΦαρμακοεπαγρύπνησηΙατρική ΠληροφόρησηΌροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναΟδηγίες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσηςΠολιτική cookies